CLAUS HANDGAARD JØRGENSEN - STATING THE OBVIOUS 2010


29 january - 5 march 2010

Soloudstillingen "Stating the Obvious", med nye grafiske værker af Claus Handgaard, bliver vist i Gallery Poulsen fra den 29. januar til den 5. marts 2010.

Stating the obvious; du møder en ven i supermarkedet og spørger ham straks: "Er du ude og købe ind ?". Selvfølgelig er han det, og om du får et svar, er nok heller ikke pointen med spørgsmålet. Livet består af den slags almindeligheder, gentagelser af gentagelser. Ting, der er så åbenlyse, at man ikke længere tænker over dem, men blot reproducerer de samme strofer igen og igen.

Det åbenlyse er også det, der binder værkerne på Claus Handgaards udstilling "Stating the Obvious" sammen. Som ofte i Claus Handgaards kunst er det dagligdagen, erindringen og almindeligheden, der for en gang skyld er i centrum.

Ved første øjekast er motiverne arkitektoniske rum. Byrum, virkelige som fiktive. Rødovre rådhus, idealbyer fra Nikolai Abildgaards malerier over den græske tragedie; "Pigen fra Andros" og haven ved Louisiana er nogle af de kilder, billederne trækker på.

I denne arkitektur er ord og sætninger placeret som neonskilte. Nogle med et enkelt skilt og andre med en veritabel skilteskov. Skiltenes udsagn kan være konkrete beskrivelser af det rum, de er tilstede i, overvejelser om det at skabe et billede, eller hvordan man aflæser et. Billederne prøver at forklare sig selv ved at beskrive sig selv og beskuerens møde med det. Er du ude og se på billeder?

Neonskiltene er valgt, fordi de er umærkeligt tilstede i dagligdagen. Om dagen er de et krøllet morads uden tydelig mening, der eksisterer i periferien af vores færden. Men om natten er de modsætningen, når de anmassende, kulørte og blinkende gør opmærksomme på sig selv og deres klare budskab.

Med underspillet humor, subtile kunsthistoriske referencer og en stor kærlighed til alt det vi andre forsøger at se bort fra (som f.eks. Rødovre rådhus) skaber Claus Handgaard et komplekst net af værker, der ligesom i vennen Pablo Llambias tekster, ser noget der, hvor vi andre er holdt op med at se.

Claus Handgaard er født 1969 og har studeret på Det kongelige danske Kunstakademi.

__________________________________________________________________________

Information


Der er fernisering på Stating the Obvious, fredag den 29. januar fra kl. 17.00 til 20.00. Udstillingen løber frem til den 5. marts

Udstillingen løber siddeløbende med udstillingen Poulsen on Paper


Gallery Poulsen Contemporary Fine Arts
Frederiksholms Kanal 4, st. th. Gården
1220 Kbh. K. Tlf.+45 4015 5588
www.gallerypoulsen.com
[email protected]
Opening hours: Wednesday thru Friday 13 -17, Saturday and every other day, by appointment, tel +45-40 15 55 88

Din vare er nu tilføjet til indkøbskurven