Politiske magtkampe gennemsyder Herning!

January 26 – 28


En sagnomspunden verden af bevidste og til tider systematisk ødelæggende kulturkampe opstår for øjnene af os i Nicola Verlatos nyeste mesterværk, som Gallery Poulsen har den store fornøjelse at præsentere til dette års Art Herning. Som noget ganske særligt giver vi jer desuden den enestående mulighed for at møde Nicola Verlato, når han for første gang nogensinde gæster kunstmessen.
 
Verlatos nye værk, skabt særligt til Art Herning, er et af hovedvariationerne af fortællingen ”Shamans”, som han har arbejdet på gennem længere tid. Eksplicitte, historiske kampscener mellem bevæbnede cowboys og sagesløse indianere, dækker over en større underliggende konflikt, der trækker tråde fra højaktuelle politiske og sociale problemstillinger i dag, langt tilbage i historien. Værk for værk i Shaman serien, tegner der sig en drejebog over vedvarende kulturelle sammenstød mellem de afgudsdyrkende samfund og de ikonoklastiske, der bevidst søger at destruere religiøse og kulturelle ikoner. I knivskarp klassisk malerisk æstetik, påviser han, hvorledes historien gentager sig om og om igen. 
 
Udrustet med et håndværk på niveau med Barokken store klassiske mestre samt en usædvanlig skarp fremsynethed, både politisk og akademisk, har sikret hans mesterligt udførte malerier og skulpturer en plads i vigtige internationale kunstsamlinger og i faste samlinger på museer verden over, herunder MART Contemporary art Museum i Trentino, Italien, MUSAC Contemporary art Museum i León, Frankrig, og MUDIMA Foundation i Milano.
Han er netop nu aktuel i udstillingen ”Le Nuove Frontiere Della Pittura” i Milano, hvor han, i selskab med anerkendte kunstnere indenfor europæisk og asiatisk samtidskunst, pryder Stelline Foundations historiske vægge.
 
Foruden Nicola Verlato, har vi nøje udvalgt en gruppe kunstnere til dette års messestand, der alle besidder en helt unik fremsynethed indenfor genren af traditionelt figurativt maleri. Det vi i standen bliver mødt af er ikke blot et imponerende kunstnerisk håndværk, men værkerne agerer de kanaler, hvorigennem kunstnerne hver især belyser og fortolker den samtid, vi står midt i. Et sublimt lag af fortryllende detaljer ligger som et forfinet visuelt slør, som mere eller mindre eksplicit dækker over et stykke samtidshistorie, som fremtiden vil skue tilbage mod og erindre de sociale, økonomiske og ikke mindst politiske problemstillinger, verden står overfor netop nu.
 
Fra de ydre katastrofer til de inderste fundamentale dele af den menneskelige tilstand, illustrerer Jean-Pierre Roy såvel som Christian Rex van Minnen en poetisk og dybtgående indre konflikt, der trækker dybe spor gennem fortiden og fremtiden. Jean-Pierre Roys ansigtsløse kæmper bærer på historiens massive tyngde som et tungt åg, mens Christian Rex van Minnens groteske portrætter vidner om en indre råddenskab, der langsomt fortærer skønheden.
 
Som en glødende historiefortæller, åbner John Jacobsmeyer helt op for sin parallelverden, hvor grænsen mellem den digitale og fysiske virkelighed er udvisket, og skæbnesvangre situationer opstår, hvor ungdommens kådhed kan få fatale konsekvenser. Mindst ligeså ustyrlig og ubegribelig er naturen i Mi Jus forunderlige, poetiske værker, overvældet af farver, blomster og insekter, der skaber en sitrende bevægelse som refererer direkte til hendes personlige erindring om hjemlandet Sydkoreas pulserende kultur.    
 
Tøv ikke med at træde indenfor i stand H146 og oplev vores nådesløst dygtige kunstnere, der tilsammen har skabt en tankevækkende udstilling, der er et museumsrum værdigt.

Kontakt galleriet på [email protected] eller tlf. + 45 33 33 93 96 / +45 25 78 22 88 for nærmere information.

Installation view
Installation view
Installation view
Installation view
Installation view
Installation view
Installation view
Installation view

Din vare er nu tilføjet til indkøbskurven