GALLERY POULSEN RYKKER I KØDBYEN 2010

Han bliver ganske vist kaldt det sorte får, kunstens gadedreng og en af de mest magtfulde mænd i den danske kunstverden. Men for Morten Poulsen er det ikke en ambition at være på tværs. Han hverken kan eller vil skjule sin midtjyske baggrund eller sin manglende kunstfaglige uddannelse. Men han arbejder hårdt på at bevise den seriøsitet, hvormed han behandler kunsten. Ok, i begyndelsen var det med kunst måske nok en fiks idé og en god anledning til en masse farverige fester, men i dag er det anderledes. For Morten Poulsen er kunst ikke længere kun sjov og ballade, men derimod en passioneret beskæftigelse, der kræver flid og indsigt. Og ikke mindst en veltrænet mavefornemmelse:

>>Jeg vælger mine kunstnere med maven og med hjertet,<< siger han.

I 2008 åbnede Morten Poulsen sit Gallery Poulsen ved Frederiksholms kanal. Nu rykker han til Kødbyen på Vesterbro. Indvielsen af det nye lokale er fredag den 18. juni kl. 17 - 22.

>>Jeg tror, det bliver en gevinst for mig at flytte til Kødbyen på det pulserende Vesterbro, ind til nogle af de bedste og klarsynede gallerier i Danmark. Sammen kan vi sørge for, at der kommer gang i miljøet, og at endnu flere får øjnene op for de kunstnere, der er tilknyttet gallerierne,<< siger Morten Poulsen.

Det er ikke pænt!

At Gallery Poulsen mener det alvorligt, blev anerkendt, da galleriet for nylig blev optaget i Dansk Galleri Sammenslutning. Tilmed er Poulsen forhåndsudtaget til dette års Art Copenhagen i Forum. Grunden til sin fremgang forklarer Morten Poulsen sådan:

”Den kunst, jeg tror på, er kunst, der rykker ved og driller vores sanser. Det er kunst, der ved første øjekast måske kan virke lidt for vovet. Men dette er nu engang mit syn på kunst. ”Det er da meget pænt”, er det værste man kan sige om kunst, synes jeg.
Og det tror jeg, mange er enige i.<<

Åbningen af Gallery Poulsen markeres med en energi- og farvefuld udstilling, der sammensætter syv amerikanske samtidskunstnere. Disse Brooklyn-gutter mødte Morten Poulsen for nyligt i USA. The Irascible Assholes - New Paintings from New York

”For ikke så lang tid siden fik jeg øjnene op for den amerikanske samtidskunst, så jeg tog derover for at finde nogle kunstnere, som Gallery Poulsen kunne udstille. Netop dette, at jeg reagerer hurtigt på det, der interesserer mig, er mit stærkeste våben.
Jeg tror, mange fornemmer denne energi i galleriet.<<Vel mødt til en festlig aften og mon ikke vi har en tår til tørsten.

Gallery Poulsen


Åbningsfest og Fernisering
Fredag den 18. juni kl. 17 - 22

Gallery Poulsen
Flæsketorvet 24
1711 København V
Tlf: 3333 9396
Mob: 4015 5588
www.gallerypoulsen.com

Din vare er nu tilføjet til indkøbskurven