LARS GRENAAE - THE DEADLY JESTER 2008


10. oktober - 15. november 2008

Lars Grenaae - Gallery Poulsen får besøg af en nar

På fredag åbner Gallery Poulsen dørene for en soloudstilling med Lars Grenaae. Og dermed for en anderledes mærkværdig verden, hvor grafik og maleri blandes lag efter lag efter lag...

Udstillingens billeder kredser bla. om medierne - en netop aktualiseret størrelse med tanke på det stykke finansverdenen spiller for os i disse dage og hvor vi alle venter med spænding på klimaks. I Lars Grenaaes verden fornemmer man, hvordan medierne får de onde til at grine og de gode til at græde. Det hele er et stort cirkus - og vi er alle en nar på hver vores måde. Narren lurer bag alt. Grenaae minder os om dette med banale men alligevel virkningsfulde greb - som når han tilføjer 3 bogstaver til avisens Die Welts logotype - så det nu bliver til Die World. Og under dette er verden trykt retvendt og spejlvendt - så det nu pludselig er en Rorschach test. Verden er en Rorschach test ... udført på en nar.


Narrens foretrukne isme

Man kan blive ved med at dykke længere og længere ned i Grenaaes komplekse, inter-ikonologiske og underfundige verden. Og dermed bryder han med hans udgangspunkt. For nok er popkunsten netop narrens legetøj. Men eksekveringen af fortællingen i den klassiske popkunst sker som regel med et enkelt og poleret sprog. Med Grenaae er det anderledes. Det er fragmenteret og lagdelt.


Grafikken mishandles

Hvor kommer han fra, denne Lars Grenaae? De tættest beslægtede kunstnere er dem som også gik på Kunstakademiets grafiske afdeling i anden halvdel af 90'erne - og som også brugte tiden der, til at bryde med vante forestillinger om grafik. Udover Lars Grenaae var det kunstnere som Claus Handgaard og Smike Käszner. Det var nogle år, hvor den traditionelle grafik blev mishandlet til ukendelighed. Ud af det, kom nye hybrid udtryk, hvor den klassiske grafik blev tvunget sammen med det digitale og det maleriske. Kendetegnende for disse kunstnere på akademiets grafiske afdeling var evnen til at balancere imellem det løse og det stramme - maleriet og grafikken. Altid, med en for deres generation, usædvanlig høj teknisk kunnen. Og næsten altid med en fortælling, der bar præg af narren aldrig var langt væk.

Det er lang tid siden at Lars Grenaae besluttede sig til at lægge konventioner fra sig og ikke kigge sig tilbage. Og godt for det.


Med Lars Grenaaes udstilling "The deadly Jester" understreger Gallery Poulsen endnu en gang at det er stedet, hvor den skæve og oversete (op ofte politisk ukorrekte) danske samtidskunst eksponeres. Hovedvægten af galleriets kunstner tog afgang fra kunstakademiet i slutningen af 90'erne - men satsninger og eksperimenterne har de ikke holdt op med - heldigvis.

__________________________________________________________________________


Information


Der er fernisering på Lars Grenaaes udstilling nu på fredag den 10. oktober fra kl. 17 til 21. Udstillingen løber frem til den 15. november. Rygtet vil dog vide at der vil være en ekstra eventudstilling tirsdag den 4. november - noget med en ny præsident i Amerika?

Fernisering fredag d. 10. okt 2008, kl. 17 til 21


Gallery Poulsen Contemporary Fine Arts
Frederiksholms Kanal 4, st. th. Gården
1220 Kbh. K. Tlf.+45 4015 5588
www.gallerypoulsen.com
[email protected]

Din vare er nu tilføjet til indkøbskurven