Lee Materazzi - Finding Myself at Home 


At handle ind, gøre rent og slå græs er for de fleste mennesker en sur pligt, men ikke for den amerikanske kunstner Lee Materazzi: Dagligdagens banaliteter er igangsætteren for hendes kreative åbenbaringer. Hun er med egne ord en ”homebody”, og det er derfor på hjemmefronten, hun finder sit stof. Med en sitrende blanding af humor, omsorg, ironi og samfundskritik zoomer Lee Materazzis fotografiske tableauer ind på hverdagens små mirakler. Hun opbygger små, besynderlige fortællinger, der berører menneskets store, eksistentielle væren på Jorden - det er Søren Kierkegaard parret med Alfred Hitchcock parret med Jim Carrey.

>>Jeg finder betydning i livets små, mondæne detaljer. Ofte er små ting glimrende metaforer, der kan give en forståelse af tilværelsens større billede,<< siger Lee Materazzi.

Udstillingen ’Finding Myself at Home’ præsenterer 13 nye værker, der er hentet til København fra Lee Materazzis nuværende base i San Francisco. Alle fotografierne omhandler hjemlige sysler, der fordrejes til absurde situationer. Vi møder en kvinde, der på akavet vis ligger under havefliserne i baghaven. I et andet fotografi ser vi kun en kvindes nøgne fødder stikke ud fra entré skabets øverste hylde. Blandt de mange bizarre hjemlige scener ses også en kvinde, der anstrengt holder sig selv fasthængende under sit køkkenbord.

Lee Materazzi er opvokset i Miami, Florida, og uddannet på Central St. Martins, London Institute, London. Hun har adskillige udstillinger bag sig. Hun har tidligere vist værker i Gallery Poulsen, men dette er hendes første soloudstilling i Danmark.

Udstillingen er en del af Copenhagen Photo Festival


 

Under The Rug, Under The Piano C-Print, 86,5 x 117 cm, Edition of 5, 2011
Sitting Under My Grandfather’s Chair C-Print, 86,5 x 117 cm, Edition of 5, 2011
Level With The Backyard C-Print, 63,5 x 47,5 cm, Edition of 5, 2011
Installation view
Installation view
Installation view
Installation view
Installation view
Installation view

Din vare er nu tilføjet til indkøbskurven