MICHAEL MILUNOVICH - ANY ATOM OF FEAR


25. september - 16. oktober 2009

Havde jeg levet, havde jeg elsket.
Mihael Milunovic´ show i Gallery Morten Poulsen Består af forskellige "familier" af kunstværker ;
"Any Atom of Fear" er en ny serie af fotografier, med Identiteten som emne. De fotografier, der danner grundlag for projektet er anonyme portrætter af østriske og tyske soldater fra anden verdenskrig, købt i antikvitetshandler. Som alle soldater fotografier har disse soldater ikke nogen individualitet. Ansigtet er med fotomontage udskiftet med bark fra forskellige skovtræer, taget i skovene omkring Wien. Den tunge fornemmelse af det vertikale, langstrakte, der er i skovtræer, bliver massens nye ansigt. Dets tæthed giver tryghed og beskyttelse – så snart det er i skoven, er det et træ som alle de andre - med følelsen af tilhørsforhold og opløsning af selvet i en større sags tjeneste.

"Tentative(s) (Tryout(s)" er en skulpturel installation lavet af gamle barstole og et reb. "Tentative(s) (Tryout(s)" vrider selve ideen om selvmord, ved at vende symbolernes og objekternes endelige formål. Stolene bliver fysiske påmindelser om fejlslagne forsøg, kørt over af længslen efter at leve. Bødlens løkke står tom tilbage i et sært tiltalende sving.

"Strategic Garden" er egentligt et gammelt maleri af kunstneren, efterladt ufærdigt i mere end ti år. Maleriets baggrund var et geografisk kort, senere malert over af kunstneren. Kontinentet Europa i en konstant forandring ; Grænser bliver overskredet og forvitrer. Men europas ansigt er stadigt som et tegn ; en form der kan blive fortolket på mange forskellige måder og også et teater, en scene for massebevægelser, revolutioner, krige, ødelæggelser... Dette strategiske kort er på mange måder beslægtet med en fænomenologisk ræpresentation af verden, dets specielle symbolsprog og dets sammentrængning af den billedlige arv og de historiske lag i den foreliggende realitet.
Strategiske kort er skabt for at dominere og giver en tydelig gudlignende position, til obeservatøren eller planlæggeren. Kortet er en art strategiske forspil, der interagerer med virkeligheden. Handlinger eller "aktioner", er normalt reflekteret i konflikter eller krig. Derfor bevæger kunstneren sig hen over lærredet med sin hånd, I færdiggørelsen af dette værk. På udstillingens åbning vil denne preformance fremstå som en mystisk oversættelse - et guddommeligt teater.

"Patches for the New Millenium"
I sine nye digitale tegninger, ser det ud til at Mihael Milunovic er gået fra sin fascination af den moderne logokultur tilbage til sine rødder i den emblematiske heraldik. "Patches for the New Millenium" er faktisk en voksende samling af vector grafik, der tænkes at skulle standardiseres og formes, indenfor ideen om en global pascificering af alle "bad guys" under et globalt flag, der vil give dem en plads i denne fremtidige mega-internationale militæry styrke. Ideen i sig selv er utopisk og praktisk taget umulig, men systemet af tegn og farver udviklet af kunstneren, placerer sig et sært sted mellem heraldikkens strikste brugsregler og standarter.

Tegninger er en base for kunstnerens tanker. Han tegner meget og de tegninger der vises på denne udstilling er bare en lille del af de mange tegninger han skaber som udgangs punkt for sine skulpturer, malerier, fotografier eller vector grafik.
Den første tanke bliver altid bragt til verden som tegning på papir.


Mihael Milunovic (1967) har studeret på Kunstakademiet i Beograd og Ecole des Beaux Arts i Paris.
Hans arbejder er repræsenteret i prominente offentlige og private samlinger, heriblandt Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig in Vienna, SIMENS Collection, TELENOR Collection, Moet Chandon Collection, Museum of Contemporary Art in Belgrade, Langhans Collection Prague, Maya Picasso og Sophie Renoirs samling, og mange andre.
Hans seneste værk "Mothership" blev vist i Saint-Etienne, Paris, en træskulptur i naturlig størrelse af en tank fra anden verdenskrig og tiltrak sig stor opmærksomhed. Dette kontroversielle værk beskæftiger sig med en formel perseption af af virkeligheden og dens repræsentationer, men også med barndomsdrømme, og et begær efter beskyttelse og fred. Værkets interiør, står i skarp kontrast til dets ydre. Dets mave, en livmoder behageligt polstret som operastole, med en behagelig lydinstallation og rødt lys, der hensætter sig i en tilstand af tryghed og ro.
Milunovic har udstillet med stor frekvens i hele Europa i de sidste seks år, bl. a. i Museum of Modern Art i Saint Etienne, i Galerie Nationale de Jeu de Paume i Paris, Museum fo Contemporary Art i Beograd, Biennale de Valencia i Spanien, Fridericianum i Kassel, Pallazo D'Arte i Napoli, og i utallige gallerier fra Seoul til Philadelphia.

__________________________________________________________________________

Information


Der er fernisering på ANY ATOM of FEAR, fredag den 25. september fra kl. 17.00 til 20.00. Udstillingen løber frem til den 16. oktober.

Udstillingen foregår samtidigt med Jakob Nørregård og Mikkel Carls udstillinger.


Gallery Poulsen Contemporary Fine Arts
Frederiksholms Kanal 4, st. th. Gården
1220 Kbh. K. Tlf.+45 4015 5588
www.gallerypoulsen.com
[email protected]

Opening hours: Wednesday thru Friday 13 -17, Saturday and every other day, by appointment, tel +45-40 15 55 88

__________________________________________________________________________

Din vare er nu tilføjet til indkøbskurven