SØREN DAHLGAARD - THE DOUGH WARRIOR PAINTING SHOW! 2008

23. august - 27. september 2008

 

Kunstudstilling lavet af dej og ligusterhæk - konceptkunstneren Søren Dahlgaard har solo show på Gallery Poulsen

Mel, vand, gær, maling - og lidt hæk. Det er opskriften bag kunstneren Søren Dahlgaard - også kendt som Dejkrigerens - succes på den danske kunstscene. For første gang er hans værker gennem de sidste ti år samlet ét sted.

Søren Dahlgaard er en af dansk kunsts mest omtalte kunstnere. På kort tid har han gjort kometkarriere og er nu vurderet omkring nummer 25 i Danmark og har overhalet etablerede navne som Bjørn Nørgaard og Michael Kvium indenom ( se Artfacts officielle rangliste her ).

Hvor andre kunstnere arbejder med maling og pensel, så er Søren Dahlgaards foretrukne medie dej - både i våd og i hård form. Mest kendt er han for sit alter-ego "Dejkrigeren", som iklædt en kampdragt bestående af 80 specielfremstillede flutes og brød udfordrer kunstens rammer.


Louisianas hæk flytter ind

Nu er mange af hans værker gennem de sidste ti år samlet på et sted inklusiv Søren Dahlgaards meget omtalte Dejportrætter, der blev udstillet på Statens museum for Kunst tidligere på året. Hovedattraktionen bliver dog en to meter høj ligusterhæk som Dejkrigeren malede i forrige uge til Louisianas 50 års jubilæum foran et større publikum. Både hæk og græsplæne er nemlig bogstaveligt talt revet op med rod og flyttet fra Humlebæk og hele vejen ind i til galleriet på Frederikholms Kanal i København.

"Dej på hovedet, dej der eksploderer, dej der kvæler, flyvende dej, hård dej, et hus lavet af dej - jeg har arbejdet meget med brød og dej som skulpturelt materiale gennem de sidste ti år. Derfor er det sjovt for mig at kigge tilbage og se hvordan mine eksperimenter har udviklet sig", fortæller Søren Dahlgaard, som stadig tydeligt kan huske den bagerbutik, hvor han bestilte sin første 50 kilos dej.

I dag har Søren Dahlgaard travlt med at følge med og man fristes til at sige, at hans kunst går som varmt brød. Senest er han blevet udtaget til at repræsentere Danmark på den anerkendte kunstbiennale i Singapore, hvor han skal udstille et rum, der ånder (The Breathing Room).


__________________________________________________________________________

Information

Søren Dahlgaard dejkunst bliver udstillet på Gallery Poulsen fra fredag den 22. august og udstillingen fortsætter til den 27. september.

 

Fernisering fredag d. 22 aug 2008, kl. 16 til 21

 

Søren Dahlgaard - The Dough Warrior painting show!
Gallery Poulsen Contemporary Fine Arts
Frederiksholms Kanal 4, st. th. Gården
1220 Kbh. K. Tlf.+45 4015 5588
www.gallerypoulsen.com
[email protected]


Søren Dahlgaard har blandet andet udstillet på MoMA (P.S.1) i New York samt en længere række museer og gallerier rundt om i verden. I Danmark stod han i foråret bag den anmelderroste udstilling Dejportrætter på Statens Museum for Kunst, hvor 138 mennesker blev fotograferet med dej på hovedet.

Din vare er nu tilføjet til indkøbskurven