VUK VIDOR - IF YOU´RE LOOKING FOR TROUBLE YOU CAME TO THE RIGHT PLACE 2010


March 12 - April 9, 2010

Pressemeddelelse

Vuk Vidor – Super Serberen udstiller igen

Måske er et fjernt hjørne af Europa et udmærket sted at iagttage populærkulturen fra. Oven i købet et “ondt” hjørne af Europa. Den serbiske kunstner Vuk Vidor indtager Gallery Poulsen fredag d. 12. marts med en installation, der skubber det populære og det upopulære sammen. Med raffinerede greb bliver populærkulturens ikoner spejlet så deres modstykker kommer frem. Og så er der ikke langt fra rockstjernen med hans guitar til soldaten med hans kalaschnikov.
De er begge helte. ELVIS møder EVILS. Afguden Elvis lever. Ligesom Jesus, har også han fået evigt liv.
Velmødt til “IF YOU´RE LOOKING FOR TROUBLE YOU CAME TO THE RIGHT PLACE”. En installation som henter inspiration til sin titel fra Elvis sangen Trouble: “Well I’m Evil/So don’t mess around with me”. Hør den remixede version af Trouble i Gallery Poulsen.


March 12 - April 9, 2010

Pressemeddelelse

Vuk Vidor - MY FRIENDS ARE BETTER ARTISTS THAN YOURS

Selvom titlen på udstillingen lyder som en provokation er den faktisk ret fornuftig.
Tænk på det, som når du køber en bog forventer du den er velskrevet og fanger din fantasi.
Igennem usædvanlige karakterer i bogen vil den tage dig steder hen du aldrig har været før...
Når du går i biografen eller køber en DVD forventer du kvalitet, fantastisk -skuespil, -instruktion, - følelse etc...
Hvor længe ville du lytte til en dårlig produceret eller indspillet sang, ligegyldigt om det er heavy metal, opera eller R`n`B ?
Uanset hvilken kunstform er der et kvalitets niveau som er indlysende og ikke til diskussion.
Men hvad så med kunst ? Maleri, skulpturer og alt hvad der hører med til den vide udstrækning af samtidskunst ?

Opfattelsen er uklar, spillet er anderledes eller også er du blevet fortalt at tro anderledes.

Det, denne her verdensomspændende finanskrise har ført med sig er en vis genovervejelse af hvad den reelle pris er på kunst. Alt går an, ”as long as the money rolles” ikke er den rene sandhed mere.
Så hvad er perspektivet?
Det vi præsenterer er et muligt svar : Mening, færdigheder, håndværk, kvalitet, at vide hvordan man maler eller tegner er ikke overvuderet, at skabe installationer med et budskab som er forståeligt, er faktisk det helt rigtige…
Så ja, ting som imponerer, rykker og har betydning er det essentielle i kunst.
Her har vi sådanne kunstnere:

Harland Miller, engelsk maler (og forfatter) med usædvanligt talent og evne, hans berømte ”Penguin Books” serie har været udstillet og er i alle vigtige samlinger verden over, ved siden af hans venner og kollager fra The White Cube, Damien Hirst, Tracy Emin og The Chapman Brothers.

Axel Pahlavi er supernovaen indenfor europæisk maleri, han udlever sin iranske galskab i hans vilde, nøjagtige og virtuos værker og er den bedst bevarede hemmelighed blandt samlere.

Natacha Ivanova er den russiske mester i fantasifulde og drømmelignende billeder, som hun leverer med absolut beherskelse, ligegyldigt om det afbilder hendes egen vision, portrætterer hendes venner eller hendes berømte kunder heriblandt The Thurn og Taxis family.

Marko Velk er en af de mest talentfulde tegnere, som har vundet talrige priser for hans trækuls mørke visioner og larmende værker, som tager os til de mest fjerntliggende hjørner af sjælen.

Stephane Pencreac`h er den ledende bad boy af franske malerier. Med hans kontroversielle og provokerende malerier af sex, krig, vrede og begær. Han har udstillet på alle store museums og udstillinger i Frankrig.

Til sidst, Rodrigo Monreal, verdensborger og af så mange oprindelser, at han indtræder i kunstverdenen med frihed og lethed og leverer hans bud på vores voldelige verden, efter at have besøgt 2 afrikanske flygtningelejre og en krigszone, som i hans maleriske stil giver ekko til penselstregerne af Richter..

Formålet med udstillingen er, at vise noget, som giver mening og som springer i øjnene uden kompromis og mystifikation.

KOM OG SE, FORDI DER ER NOGET AT SE!!!Information


The Vuk Vidor show " IF YOU´RE LOOKING FOR TROUBLE YOU CAME TO THE RIGHT PLACE" runs from March12th - April 2th. Vernissage Fridag March 12th 5 pm - 8

" "MY FRIENDS IS BETTER ARTISTS THAN YOURS" a currated groupshow by Vuk Vidor
Vernissage Fridag March 12th 5 pm - 8


Gallery Poulsen Contemporary Fine Arts
Frederiksholms Kanal 4, st. th. Gården
1220 Kbh. K. Tlf.+45 4015 5588

www.gallerypoulsen.com
[email protected]
Opening hours: Wednesday thru Friday 13 -17, Saturday and every other day, by appointment, tel +45-40 15 55 88

 


 

 

Press image 1: Vidor02
Press image 1: Vidor01

Din vare er nu tilføjet til indkøbskurven